Açık

BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ ELÇİSİ OLDU

Varto ilçemiz de 5 yıl önce meydana gelen ölümlü olay nedeniyle aralarında husumet bulunan Yalçın ve Ataç ailesini Belediye başkanımız barıştırdı

BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ ELÇİSİ OLDU Haberler

Varto kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin’in girişimiyle Varto Anadolu İmam hatip lisesi mescidinde bir araya gelen Dutözü köyü ile Hüseyin oğlu köyü aile büyükleri Devlet erkânı önünde, bir birleriyle tokalaşarak okunan kuranı kerimin altında geçirilerek barıştılar. Muş il Müftüsü Alaettin Bozkurt’un okuduğu dualarla Barış sağlandı.
İmam Hatip Lisesi mescidin de gerçekleştirilen barışa Ak parti Muş Milletvekili M.Emin Şimşek, İl Başkanı Rahmetullah Yakti, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya İl jandarma Alay Komutanı İsmail Şahin, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş il Müftüsü Alaettin Bozkurt, Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, İlçe jandarma Bölük komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş, Varto İlçe Müftüsü vekili Nihat Hasçelik, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Ataç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Ak parti İlçe Başkanı Muhammet Lütfi Turgut ve Akil insanlar, imamlar, Muhtarlar, vatandaşlar ve kurum amirleri Katıldı.

Barış töreninde bir konuşma yapan Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek,”Her günümüz barışla olsun inşallah, güzel vartomuz da yıllar önce iki kardeş aile Ataç ve Yalçın ailesi arasında bir husumet olmuştu. Barışa kavuşması lazımdı. Allah utandırmasın başta Valim, Kaymakamım, bu değerli iki ailenin insanları arasında bir sulh oldu. Barış oldu. Güzel oldu. Daim olsun. Bu barışla birlikte bu yeni yılımızda valimin dediği gibi ilk mesai günü inşallah günümüz hep barış içerisinde geçer. Rabbim Vartomuz’a, insanlarımıza, Muşumuza ülkemize tüm insanlarımıza ve coğrafyasına barış getirsin. Ne mutlu diyoruz. Barış mutluluktur. Barış Kardeşliktir. Daim olsun Allah her kesin hayrını kabul etsin,”dedi.

Muş valisi Aziz yıldırım,”Dünyada en güzel şey barıştır. Varto da husumetli iki aile arasındaki anlaşmazlığı kaymakamımızın girişimiyle, akil insanlar bir araya gelmişler iki aile arasında barışı sağlamışlar. Vatandaşlarımız ve her iki aile buraya gelmiş sağ olsunlar barış tescil oldu. Kaymakamımızın çalışmaları ile ve tabii ki tarafların fedakârlıkları ile bunu unutmamak lazım. Hepsini takdir ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Bu iki aile ve Varto Barış içerisinde yaşayacak. İnşallah bu bütün insanlığa çevremizdeki bu kargaşalara sebebiyet veren kişilere, Suriye de ırakta bu tür kargaşalara sebebiyet veren insanlara örnek olsun, güzel bir örnek, inşallah bu dünyaya örnek olur. Hepsinden Allah razı olsun hepinize teşekkür ediyorum. Yeni yılımızın ilk mesai gününde böyle bir gün yaşayışlığımızın olması bize umut vermekte, ayrıca 2018 yılı barış içerisinde geçecek. Bütün taraflara teşekkür ediyorum.”dedi.

“MERKEZDE İNSAN VAR “

Varto kaymakamı ve Beleye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin”öncelikle iki aileye teşekkür ediyoruz. Biz burada merkeze insanı aldık. Merkezde insan var. O yüzdende iki aile ile görüştük. Fedakârlıklar gösterdiler. Akil insanlar sağ olsunlar devreye girdiler. Güzel bir şey oldu. Biz istiyoruz ki bütün Türkiye de bu tüm uyuşmazlıkların çözümle sonuçlanması, çünkü insanı yaşat ki devlet yaşasın insan yaşayacak devlet yaşayacak. Merkezimizde o Teşekkür ederiz”dedi.

Barıştırılan aileler ise Barışı sağlayan Başta kaymakam Çetine il Valisine  ve katılımcılara teşekkür ettiler.