Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Varto ilçemizde, ’İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ nedeniyle düzenlenen programa Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin katıldı

Belediye Başkanımız Çetin “Allah bir daha bu Millete istiklal Marşı yazdırmasın” dedi Haberler

Atatürk orta Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen anma programına Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı vekili Jandarma üsteğmen Adem Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın, Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner, Şube Müdürleri Abdulnasır Sever. Ömer Faruk Tunç, Atatürk orta Okulu Müdürü vekili Özgenç Gedik, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda sosyal Bilgiler öğretmeni Hasan Birsin tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Atatürk orta Okulu öğrencilerinin okudukları şiirlerle devam eden program, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere Başkanımız Mehmet Nuri Çetin, Jandarma üsteğmen Adem Güneş ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın ödüllerini vermesiyle son buldu.
Programın sonunda bir açıklama yapan Başkanımız Mehmet Nuri Çetin, şair Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ’Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek, “İstiklal Marşımızın kabul yılında öğrencilerimizin gösterileri çok güzel olmuştu. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ülkemizde birlik ve beraberliğin simgesi olan İstiklal Marşımızın ruhunu ve özünü yaşarız. Üstadın dediği gibi Rabbim inşallah bu ülkeye bir daha istiklal Marşı yazdırmaz.
  İstiklal Marşımızın kabulünü coşkulu bir şekilde kutladık.18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programına da tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Sahnede hünerlerini sergileyen öğrencilere Varto Belediye Başkanımız Mehmet Nuri çetin tarafından kahvaltı verildi.