Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Mevzi Sağanak

Belediye Başkanımız Çetin asbest borularının değişimi projesinin tamamlandığı müjdesini verdi

Varto Belediyesi Başkanı Mehmet Nuri Çetin'in girişimleriyle hayata geçirilecek projelerle ilçenin ihtiyaçlarının giderilmesi, vatandaşların temiz ve huzurlu bir ortamda yaşamaları amaçlanmasının ardında ilçeye Asbest borularla getirilen içme suyu borularının değişimi projesinin tamamlandığını ve bahar ayı ile birlikte su şebekesinin değiştirileceğinin garantili olduğunu ve iller bankasından bir trilyon beş yüz bin lirasının ilçeye gelmesi için ilgili iller bankasının hibe etiğini ve baharla birlikte bu boruların tamamının değiştirileceğinin müjdesini verdi. Bu kapsamda Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çetin yaptığı açıklamada; sağlıksız olan içme suyunun daha sağlıklı olması için projelerinin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Varto Belediyesi Başkanı Mehmet Nuri Çetin'in girişimleriyle  hayata geçirilecek projelerle ilçenin ihtiyaçlarının giderilmesi, vatandaşların temiz ve huzurlu bir ortamda yaşamaları amaçlanmasının ardında ilçeye Asbest borularla getirilen içme suyu borularının değişimi projesinin tamamlandığını ve bahar ayı ile birlikte su şebekesinin değiştirileceğinin garantili olduğunu ve iller bankasından bir trilyon beş yüz bin lirasının ilçeye gelmesi için ilgili iller bankasının hibe etiğini ve baharla birlikte bu boruların tamamının değiştirileceğinin müjdesini verdi. Bu kapsamda  Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çetin  yaptığı açıklamada;  sağlıksız olan içme suyunun daha sağlıklı olması için  projelerinin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

"Bedava borular için talepte bulunulmamış"

Yıllarca ilçe halkının layık olduğu hizmetleri alamadığını belirten Başkan Çetin, belediye başkan vekilliği görevine başladıktan sonra ilk olarak içme suyu konusunda çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Çetin, "Biz göreve geldiğimizde ilçenin yaklaşık 17 kilometre zehir akıtan kanserojen boruları vardı. Bu borularla ilgili herhangi bir talepte bulunulmamış. İller Bankası talep olduğu takdirde hiç bekletmeden, insan sağlığı söz konusu olduğu için boruları hibe olarak veriyor. Biz hemen talepte bulunduk, İller Bankası 'Hemen gönderiyoruz' dedi. Bizim için ilk hizmet o oldu." dedi.

"Belediyemiz iş yapamıyor, hizmet yapamıyor, para yok" diyenlerin bedava borular için başvuru yapmadığını vurgulayan Çetin, şöyle devam etti:

"Bedava olan boruları alıp vatandaşa sağlıklı su verecek kişiler bunu yapmamış. Biz şimdi bu hizmetleri hızlıca yapacağız. Varto insanı artık temiz su içecek, sporunu yapacak, güzel alanlarda pikniğini yapacak, gezecek. Varto inşallah bir yıl içerisinde çok ciddi bir şekilde belediyeciliği görecek. Hizmete doyulmaması için bir neden yok. Gelir var, kaynağın var ve devlet para gönderiyor. Devlet hiçbir belediyeyi ayırt etmeden nüfus esasına göre para gönderiyor. 'Bu HDP, MHP, AK Partilidir' demiyor “dedi