Kar Yağışlı
-6°C | 0°C
-6°C | 1°C

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MEHMET NURİ ÇETİN 10 KASIM ETKİNLİĞİNE KATILDI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Muş’un Varto ilçesinde de düzenlenen törenlerle anıldı.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MEHMET NURİ ÇETİN 10 KASIM ETKİNLİĞİNE KATILDI Haberler

Sabah saatlerinde Hükümet Konağının önünde başlayan 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine; Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, Cumhuriyet savcısı Ersin Dülger, İlçe Jandarma Bölük komutanı Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Amiri Orhan Ağdaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Buradaki çelenk sunumu sonrası 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, anma törenlerine Kültür Merkezi konferans salonunda devam edildi. Günün önem ve anlamını Varto Hürriyet Ortaokulu Türkçe öğretmeni Çağdaş Güneri yaptı. Varto Hürriyet Ortaokulunun hazırlamış olduğu programda, Atatürk’ün hayatını anlatan konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. Program, oratoryo ve sinevizyon gösterisi ile sona erdi.