Yağışlı

Belediye itfaiye ekiplerimiz esnafların iş yeri saçaklarındaki buzları kırdı

Varto Belediyesi Başkanlığımız, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir merkezindeki Esnafların çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtları itfaiye ekiplerince kırıldı.

Belediye itfaiye ekiplerimiz esnafların iş yeri saçaklarındaki buzları kırdı Haberler

Varto Belediyesi Başkanlığımız İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, gece yaşanan don olayları sonrasında havaların ısınmasıyla birlikte esnafların iş yerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtlarının olası bir faciaya neden olmaması amacıyla çalışma başlattı.

İlçe merkezindeki caddeler üzerinde bulunan apartman ve işyerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıtlarının, öğrenciler ve kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar ve işyeri sahiplerine tehlike oluşturmaması için harekete geçen ekipler, itfaiye aracı merdiveni yardımıyla kürek ve kırıcılarla buzları kırdı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediyemiz itfaiye Amiri Kamer Tekin ”Belediye Başkanımız vekili Mehmet Nuri Çetin’in talimatıyla ilçede her hangi bir olaya mahal verilmemesi, açısında çalışmaları başlattıklarını ve yaklaşık 2 haftadır dondurucu soğukların etkili olduğunu buna bağlı olarak da çatılarda uzun buz sarkıtlarının oluştuğunu söyledi. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bu sarkıtların düşmeye başladığını dile getiren Amir Tekin: Biz de itfaiye ekiplerini görevlendirdik ve çatılardaki buz sarkıtlarını kırmaya başladık. Bu çalışmayı birkaç gün daha devam ettireceğiz. Buz kazalarının önlenmesi için vatandaşlarımız da çatılarını zamanında temizlesinler ”dedi.

Yapılan çalışmayı izleyen esnaflarda Varto Belediyesinin çalışmalarını takdir ettiklerini bu konuda çalışmaları devam ettiren Belediye başkanı Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin’e teşekkür ettiler.