Kar Yağışlı
-6°C | 0°C
-6°C | 1°C

- Belediyemiz itfaiye Amiri çocukları sevindirdi

Varto İlçe Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 303'üncüsü gerçekleştirilen İtfaiye Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

- Belediyemiz itfaiye Amiri çocukları sevindirdi Basında

Hafta kapsamında itfaiyeciler ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende, itfaiye çelengi Varto Belediyesi İtfaiye Müdürü Kamer Tekin tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu. İtfaiyeciler daha sonra Varto ilçesi Sazlıca köyünden gelen ana sınıfı öğrencilerini İtfaiye Amirliği makamında kabul ederek minik öğrencilere itfaiye çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra kendilerine çeşitli hediyeler sundular. Sazlıca köyü anasınıfı öğrencilerinin Belediye itfaiye Amirliğine yaptıkları ziyarette konuşan İtfaiye Amiri Kamer Tekin, Varto Belediye İtfaiyesi’nin bölgenin en güçlü itfaiye kuruluşu olduğuna dikkat çekti ve itfaiyeciliğin çok önemli bir meslek olduğunu anlattı. İnsan hayatını kurtarma açısından itfaiyecilik mesleğinin çok gururla yapılan bir iş olduğunu belirten Tekin, Varto Belediye İtfaiyesi’nin hem ekipman hem de eğitim açısından kendisini sürekli geliştirmeyi sürdüreceğini bildirdi. İtfaiye Müdürü ve itfaiyeciler gelen öğrencilere hem İtfaiyecilik Haftası hem de yangınlar ve korunma yolları ile olası yangınlarda yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere, uygulamalı olarak yangın sırasında yapılması gerekenler anlatıldı ve yakılan ateşe yangın söndürme tüpüyle müdahale ettirildi. Etkinlikte, öğrenciler, itfaiyecilere meslekleri ile ilgili merak ettikleri soruları da sorma fırsatı buldu.

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencileri bilgilendirme eğitimleri hafta boyunca sürecek.