Kar Yağışlı
-6°C | 0°C
-6°C | 1°C

KAYYUM BAŞKANDAN VARTOLULARA KANALİZASYON MÜJDESİ

Varto ilçemizde yıllardan beri kangren haline gelen ve işlev görmeyen kanalizasyon hattının yenilenmesi için proje çalışması tamamlandı

KAYYUM BAŞKANDAN VARTOLULARA KANALİZASYON MÜJDESİ Duyurular

Varto ilçemizde , artık kangren haline gelen ve işlev görmeyen kanalizasyon hattının yenilenmesi için Belediye Başkanlığımızca gerekli çalışmalar başlatılmıştı. Proje aşamasında olan çalışmaların 2018 yılında tamamen bitirilmesi hedeflenmişti. Bu hedefle ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda kanalizasyon projemiz tamamlanıp ihale aşamasına geldiğini ve bu ihale sonucunda kangren hale gelen kanalizasyonları mızın tamamı değişecek ve ilçemizin altyapısı olan kanalizasyon işlemi tamamen bitirileceğini söyleyen Kayyum Başkanımız Mehmet Nuri Çetin, ”Kayyum olarak ilçeye Belediye Başkanı vekilliğine atanmam sonucunda ilçede kanalizasyon sorununun kangren hale geldiğini ve bazı yerlerde kanalizasyon çalışmaları yapılmadığı ve bazı yerlerde olan kanalizasyonların ise işlevlerini yitirdiğini bu nedenle de artık çalışmaz hale gelen alt yapının yeniden yapılması için gerekli çalışmaları yaptık. Belediyemizce ilçemizin çeşitli yerlerinde çalışmalar yaptırdık. Jeoloji Mühendislerine Numuneler aldırdık., kanalizasyon şebekesi yapımı için araştırma başlattıklarını belirten Çetin, "Araştırma çukur çalışmalarında zemini sınıflandırıyoruz. Zemini tanıma, sınıflandırmasını yapıyoruz. Yeraltı sularını tespit etmeye çalışıyoruz. Zemin emniyet gerilimi değerleri hesaplanıyor. Kazı klasları belirleniyor. Bu çalışmalardan sonra Varto ilçesinin tüm kanalizasyonu yenilecektir. Ayrıca kanalizasyon projesi kapsamında arıtma tesisi projemiz de vardır. Alagöz Mahallesi bölgesinde arıtma tesisi yapılacak" dedi.

Varto Belediyesi Kanalizasyon ve Su İşleri Müdürü Celalettin Özer ise, kesin kabulü tamamlanan ve proje aşamasından geçen ve ihale aşamasını başlatan Varto İlçemiz kaymakamı VE Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin Kayyum olarak atanmasının ardında kanalizasyon ve su sorunu ile uğraşarak ilçemizin kangren hale gelen kanalizasyon projesini ihale aşamasına getirdiğini belirterek, "Allah'ın izni ile bu sene ilk kazmayı vuracağız ve kanalizasyon şebekesini tamamlayacağız. Yani 2018 yılında kanalizasyon şebekemiz bitmiş olacak. Bu çalışmalar, İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Nuri Çetin'in 2016 yılında Belediyemize atanmasının ardında ilk sorduğu kanalizasyon çalışmaları oldu. Bununla ilgili başarılı çalışmaları ile projemiz gerçekleştirilmiştir. Vartolular için bu başarılı çalışmalara imza atan ve kısa süre içerisinde Vartolular için kangren hale gelen su ve kanalizasyon çalışmaları yapan ve yaptıran başkanımız Sayın Mehmet Nuri Çetin'e Vartolular adına teşekkür ederiz" diye konuştu.