Yağışlı

-Varto Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin öğrencilere otobüsü hibe etti

- Varto Belediyesi Başkanlığımıza ait olan ve atıldı durumda olan midibüs, onarıldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edilerek teslim edildi.

-Varto Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin öğrencilere otobüsü hibe etti Haberler

Batman Belediyesi Başkanlığından Varto belediye Başkanlığına daha önceden hibe edilen ve kendi kaderine terk edilen midibüs, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmişti. Midibüsün onarımı yapıldıktan sonra yine bir süre kendi kaderine terk edilen aracı Varto Belediyesi Başkanımız vekili Mehmet Nuri Çetin tarafından ilçenin 7 mahallesinden gelen öğrencilerin taşınmasına hizmet etmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe etmesinin ardında bu gün ilçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner’e teslim edildi.

Aracın direksiyonuna oturan Varto Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi önünde öğrenci alarak ilçe Emniyet Müdürü Murat Aydın, Millî Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner ve kurum amirleri ile ilçe merkezinde bir tur atarak Varto ilçesi halkına ve öğrencilerine hayırlı olması dileklerinde bulunduktan sonra açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Çetin Aracın hizmet amaçlı kullanılması gerektiğini ve daha önceden Belediyenin arka bahçesinde çürümeye terk edildiğini öğrendiğini söyleyen Varto Belediyesi Başkanımız Mehmet Nuri Çetin, "Belediye başkanlığı görevine atandığım günden beri Belediye de yapılması gereken işlemler açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlgili kurum amirlerinin araçlarının olduğunu Batman Belediyesi tarafından Varto belediyesine hibe edildiği ama faal durumda olmadığını söylemeleri üzerine ilçemizde taşımalı sistemle öğrencilerimiz taşınamadığı için atıl durumda olan bu aracımızı Vartolu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunmak için meclis kararı aldık. Bu gün itibarı ile bu aracımızı Varto İlçe Milli eğitim Müdürlüğümüze hibe edip kendilerine teslim ediyoruz. Gördüğünüz gibi Varto ilçemiz dağınık bir yer, çocuklarımız evlerine gitmekte zorluk çekiyordu. İki yıldır kullanılmayan bir araç aracın içindeki oturakların naylonları dahi sökülmemiş, kullanılmamış bir otobüs biz bunu layıkıyla vatandaşın hizmetine sunduk. İnşallah gençlerimiz bunu kullanacak bizlere dua edecek. Bu aracımızla mahalleler de bulunan öğrencilerimizi yaz kış demeden okullarına taşıyacaktır. Gece karanlığında kalan Öğrencilerimiz artık bu araçla evlerine rahat gidip gelecekleri için bizde mutluluk duyarız. Hibe ettiğimiz bu aracımız öğrencilerimizin hizmetine gireceğinden dolayı hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Aracı almanın mutluluğunu his eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner ise, "İlçe Kaymakamımızın mahallelerimizden okullarımıza gelen öğrencilerimizi taşıması ile ilgili her hangi bir servisleri yoktu. Öğrencilerimize bu servis imkânını sağlayan ve aracı Müdürlüğümüze hibe eden ilçe kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Nuri Çetin Beye, Vartolular ve öğrencilerim adına teşekkür ederim" dedi.
Hürriyet mahallesi ocaklı konutlarında gelen Ahmet Gönül adlı öğrenci ise, ilçe Belediyesi başkanlığının bu otobüsü kendilerine hibe ettiği için bu katkılarından dolayı teşekkür etti.