Sıcak

Varto ilçesi Belediyesi Başkanımız ilçenin çeşitli bölgelerine bağlı yerlere, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

- Varto Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı Haberler

Başkanımız Mehmet Nuri Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın, Jandarma Binbaşı Oğuzhan Er doğmuş,  Varto  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümral Güzel, Av bayii Sezgin Yonat, Avcılar Derneği Başkanı ve Kurum Amirleri ile birlikte Oğlakçı köyü mevkii ve Aşağı Alagöz köyü ve Hınıs yolu ve yeni mahalle ile göl mevkilerine ayrı ayrı yerlerde olmak üzere bir ton buğdayı Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin kendi eliyle dağıtarak yabani hayvanları doyurmaya çalıştıklarını söyledi.

İlçenin çeşitli bölgesindeki alanlara yaban hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri ve ilçe merkezi ile köylere inmemeleri açısında doğaya yem bıraktılar. Burada açıklamada bulunan,  Belediye Başkanımız  Mehmet Nuri Çetin Alagöz bölgesinde geçen hafta bir yavru vaşağın yaralı olarak bulunduktan sonra vatandaşlar tarafından getirilip tedavi altına alındığını hatırlatarak, "İlçemizde aşırı kar yağışı nedeniyle insan boyu kar var.Yaban hayvanları özelikle keklikler ve diğer kuş çeşitlerimiz açlıktan merkezde bulunan kümeslere girmeye başlamışlar. Bunu engellemek için ilçemizin çeşitli bölgelerinde yem dağıtacağız. Avcılık derneğimiz bizimle birlikte hareket ediyor. İlçe Tarım Müdürümüz, Emniyet Amirimiz Jandarma komutanımız hepsi burada, dediğimiz gibi Müslüman topraklarında inşallah bizim hayvanlarımız aç kalmayacak. Bu ülkenin fakire fukaraya dağdaki kuşa yetecek kadar, ekmeği de var Buğdayı da var. Parası da var inşallah diyen başkan Çetin,’20 günden beri etkili olan kardan dolayı hayvanlar aç kaldı. Bizler Varto Belediyesi olarak ilçenin farklı bölgelerine yem bırakarak hayvanların aç kalmasını önledik ’dedi.

Burada bu kış şartlarında bu hayvanların hayatlarını devam ettirebilmesi için yaklaşık bir ton besi yemi, buğday doğaya bırakıldı.