Sıcak

Varto Belediye Başkanlığımızca 1 ay içerisinde yapılan ve yapılması planlanan hizmetler aşağıda sıralanmıştır.

Varto Belediye Başkanlığımızca 1 ay içerisinde yapılan ve yapılması planlanan hizmetler Haberler

1 – İlçemizde her mahalleye bir adet çocuk parkı ve oyun alanı oluşturulmak üzere  gerekli projeler  hazırlatılarak ,  projelerin finans kaynağının sağlanması için İller Bankasına kredi talebinde bulunulmuştur. İller Bankasınca onaylanan Projenin maliyeti 208.600,00 TL’dir. Ayrıca içerisinde çoklu oyun grubu ve fıtnıs aletlerinin olduğu çocuk parkı Öğretmen evi karşısındaki parka kurularak halkın hizmetine açılmıştır.

2 – Bozuk olan yolların sıcak asfaltla kaplatılması için Karayolları yetkilileriyle gerekli görüşmeler yapılarak 12 km şehir içi ve mahalle aralarının asfaltlanması için gerekli mutabakatlar sağlanılarak  yol projeleri ilgili kuruma iletilmiştir. Ayrıca asfalt çalışmalarının ilçede yaygınlaştırılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 375 ton MC 70/100 bitüm için hibe talebinde bulunulmuştur.

3 – Sezon sonu çalışması olarak İlçemiz Hürriyet mahallesi Ocaklı ile Göltepe afet konutları ve Hükümet konağı hizmet binasının çevresi kilitli beton parke taşıyla döşenmiştir. Bu çalıma çok kısa sürede gerçekleştirilerek çalışma kapsamında 5000 m2 parke taşı, 1354 metre bordür ve 976 metre beton yağmur oluğu taşı döşenerek halkın hizmetine sunulmuştur.

4 – Eski Belediye iş hanı olarak bilinen binanın ikinci katının kondisyon ağırlıklı spor salonuna dönüştürülmesi için gerekli proje tadilat çalışmaları başlatılarak, projeler hazırlanmış ve iş ihale aşamasına getirtilerek en kısa zamanda tadilat çalışmalarına başlanılması planlanmaktadır.

5 – İlçeye içme suyu sağlayan ana isale hatlarıyla bir kısım şebeke hatlarının asbest boru olması ve bu asbest boruların insan sağlığına olan olumsuzluklarının bir an önce ortadan kaldırılması için  İller Bankasıyla görüşülerek 500.000,00.-TL değerindeki 4000 metre Ø 250 polietilen borunun Belediyemize hibe edilmesi sağlanmıştır.  Geriye kalan 1.062.000,00.-TL’lik  14500 metre toplam uzunluğunda değişik ebatlardaki polietilen ve pvc boru için ise İller Bankasına kredi talebi başvurusu yapılmıştır.

6 – İlçemizde kurulacak  mobese kameralarının alt yapı çalışmalarına Belediyemizce kepçe desteği verilerek çalışmalar hızlandırılmıştır.

7 – 12-13 ve 14 Aralıkta devamlı bir şekilde ve yoğun olarak yağan karların yollardan ve çarşı merkezinden temizlenerek insanların rahat ulaşımlarını sağlamak için Belediyemizin 4  adet kepçesi ile 1 adet greyderi 24 saat esasına göre ara vermeden çalışarak çok kısa zamanda gerekli yol temizliği çalışmalarını yürütmüştür. Seri olarak yapılan çalışmalardan ilçe halkı son derece memnun olmuş ve  bu memnuniyetlerini teşekkür şeklinde kurumuza iletmişlerdir.

8 – İlçemiz Hürriyet mahallesi cemevi yönetimin Belediyemizden talebine binaen kendi hizmet sahalarında 10x5 metre ebadında et kesim yeri yapımına Belediyemizce başlanmış ve işin kaba inşaatının bir kısmı yapılmıştır. Kış sezonuna girmemizden dolayı inşaat ara verilmiş olup, inşaat sezonunun başlamasıyla söz konusu yapı Belediyemizce tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.

9 – İlçede sosyal donatı  alanlarının oluşturulmasına yönelik, yeşil alanlar ve piknik ile mesire alanlarının yaratılmasına yönelik yer tespitleri yapılarak, tespit edilen yere dikilmek üzere İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden fidan talebinde bulunulmuş 2017 yılı içerisinde gerekli düzenlemeler yapılarak, ağalar dikilecek ve en kısa zamanda hizmete açılacaktır.

10- İlçe merkezindeki öğrencilerin okullarına rahat gidip gelmelerini sağlamak adına Belediyemize ait 2013 model ancak hiç kullanılmayan 1 adet 26 kişilik yarım otobüs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilerek çok yakın zamanda ilgili kurumuna protokolle teslim edilecektir.

11- Belediye hizmet binası sahası içerisinde çok kapsamlı bir yapım projesi gerçekleştirilerek Belediyeye gelir kaynağı oluşturmak için misafirhaneyle apart türü bina projesine başlanılmış ve proje çalışmaları devam etmektedir. Amaç ilçenin ihtiyacı olan bu tür yapının ilçeye kazandırılarak, yanı sıra Belediyeye gelir getirici kaynak oluşturmaktır.