Varto Belediyesi karla mücadele ekipleri, cadde ve sokakların ulaşıma açılması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Varto belediyesi karla mücadele ekibi gündüz gece demeden aralıksız yol açma çalışmalarını sürdürüyor Haberler

İlçede belli aralıklarla etkili olan kar  yağışı ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkilerken, Varto Belediyesi ekipleri de karla mücadele çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Muş caddesi, Cumhuriyet, Atatürk ve Hürriyet  caddeleri gibi ana yollardaki karı öncelikli olarak temizleyen ekipler, daha sonra ara yolları ulaşıma açarak vatandaşların mağdur olmamasını sağlıyor. İş makineleri yolları açarken, kar  küreme ekipleri de kaldırımlardaki karı temizleyerek vatandaşların ulaşımlarını sağlamalarına yardımcı oluyor. Çalışmalar sırasında zabıta  ekipleri herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması için önlem alırken, tuzlama ekibi de temizlenen yolları buzlanmalara karşı tuzluyor.

Gece gündüz ekiplerin başında çalışmaları takip eden Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çetin, herhangi bir sorun yaşanmaması için titizlikle karla mücadele çalışmasını yürüttüklerini söyledi. Ana yollar ve vatandaşların yoğunlukta kullandığı yollara öncelik verdiklerini kaydeden Başkan Çetin, trafik akışının rahatlaması ile ara yolların temizliğini yaptıklarını ifade etti. Yollardaki kar  temizliği ile birlikte taşıma işlemi de yaptıklarını belirten Başkan Mehmet Nuri çetin, yol kenarlarında park edilen araçların çalışmalara engel olduğunu da anımsatarak, vatandaşların bu konuda duyarlı davranması gerektiğini vurguladı.

Karla mücadele ekibi gece gündüz demeden vatandaşların rahatı için çalışmaktadır.