-3°C | 1°C
Sisli
-3°C | 4°C

Varto Belediyesi Zabıtaları denetimlerini sürdürüyor

Varto ilçemiz Belediyesi Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü denetimlerini sürdürüyor.

Varto Belediyesi Zabıtaları denetimlerini sürdürüyor Haberler

Varto ilçemiz Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli bulunan zabıtalar Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin tarafından verilen talimatla, ilçede ruhsatsız bulunan iş yerlerinin tespiti yapılarak, işletme açılış ruhsatı ve evrakları eksik olan iş yerlerine 15 gün süre verilerek evraklarını tamamlamalarını istediler.

Belirtilen süre içerisinde gerekli işletme açılış ruhsatı ve evraklarını tamamlamayan Berlin Kahvesi Belediyemiz zabıtalarınca mühürlendi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Zabıta Memuru Abdulbaki Sinanoğlu, ”Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin beyin talimatıyla ilçede bulunan iş yerlerine 15 gün önceden gerekli tebligatı yaptık. İşletme açılış ruhsatı ve resmi evrakları olmayan iş yerlerini uyardık. Kendilerine 15 gün süre verdik. Ancak Berlin kahvehanemiz sahibi belirtilen süre içerisinde işletme açılış ruhsatı almadığı gibi, resmi evraklarını da tamamlamamıştır. Bu nedenle ilgili kanun hükümleri çerçevesinde iş yerini mühürlemek zorunda kaldık. Resmi evrakları tamamlamaları halin de tekrar vatandaşımızın iş yerini açacağız ”dedi.

Esnaflarımızın ruhsat işlemlerini ve diğer evrakları tamamlamaları kendi menfaatlerinedir. Bu konuya riayet etmeleri gerekmektedir.