Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Mevzi Sağanak

-Varto da termometreler -20 derece

Varto ilçesinde kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesiyle Varto Belediyesi şehir merkezindeki yolları kumlamaya başladı.

-Varto da termometreler -20 derece Haberler

Varto da kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından Sibirya soğukları kendini göstermeye başladı. Yetililer Vartolu vatandaşları uyardı. Dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere, Muş’un Varto ilçesinde eksi 20 derece olarak kaydedildi. Hava soğurken Saçaklarda sarkıtlar oluşurken, Varto Belediyesi Başkanlığı Merkezde vatandaşların ve araçların rahat ulaşım sağlayabilmeleri ve her hangi bir aksaklığa mahal verilmemesi açısında merkezde bulunan ana yolları kumlamaya başladı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri bölgenin Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altına girdiğini ve birkaç güne kadar devam edeceğini söyledi. Soğuk havaya karşı vatandaşlar uyarıldı.