Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Varto ilçemizde kar yağışı ve etkili olan tipi nedeniyle yolu kapanan sazlıca köyünde sobadan çıkan gazdan zehirlenen sever ailesini Belediye başkanımız Mehmet Nuri Çetinin yaptığı 2 saatlik çalışmanın ardından hastaneye yetiştirildi.

-Varto sazlıca köyünde soba gazından zehirlenenlerin imdadına kaymakam çetin yetişti Haberler

İlçede akşamdan beri etkili olan kar yağışının ve fırtınanın ardından yolu kapanan sazlıca köyünde ikamet eden Abdulkerim Sever, Perizade sever ve ceylan severin sobadan çıkan gazdan (karbonmonoksit) zehirlendiği ihbarını alan Varto kaymakamı Mehmet Nuri çetin ve Belediye başkanımız, Varto belediyesine ait olan kepçeyi ve 112 acil ambulansı sazlıca köyüne yönlendirerek bizzat kendisi de telefonla kepçeyi ve ambulansı sürekli olarak arayarak bilgi alıp ekiplerin bir an önce hastaları almasını sağladı. İlçede etkili olan fırtına ve kar yağışı geçit vermezken112 acil ambulansının sileceklerinin bozulması nedeni ile yolda kalmasının ardında Varto kaymakamımız ve belediye başkanımız Mehmet Nuri Çetinin özverili çalışmaları sonucunda sazlıca köyünde bulunan 3 hasta Belediyenin kepçesine alınarak Varto devlet hastanesine getirildi. Varto devlet hastanesinde görevliler hastaları kepçeden alarak acilde müşahede altına alırken Varto kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın ve Adalet ve kalkınma partisi ilçe başkanı Figen Ergül ve diğer çalışanlar hastaları karşıladılar.

Varto kaymakamı ve Belediye başkanımız Mehmet Nuri Çetin hastalarla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu’ sazlıca köyümüzde hasta İhbarı alır almaz bir iş makinesi ve bir ambulansı yola çıkardık. Gördüğünüz gibi ilçemiz şu anda doğal bir afet yani beyaz afeti yaşamaktadır. Kar ve fırtınadan dolayı ilçenin tüm köylerle bağlantısı kesilmiş durumdadır. Görüyorsunuz, hangi şartlarda hastalarımızı aldık Kara yolları, ilçe özel idaresi araçları ve Belediyemizin araçlarını seferber ettik.5.5 kilometrelik yolu 2.5 saatte açıp hastalarımızı sağ selim hastaneye belediye kepçemiz ile ulaştırdık. Devletimiz vatandaşlarımızın yanındadır. Hastalarımız için tüm ekiplerimiz vatandaşların yanındadır. Çalışanların hepsine teşekkür ederim’dedi.

Varto ilçesi sazlıca köyünde soba gazından (karbonmonoksit )zehirlenenler adına bir açıklama yapan Abdulkerim Sever ise, Ben saat 2 de sabah namaza kalktım başım dolandı ve zehirlendiğimi anladım. Yapılan müdahalenin ardında şimdi biraz iyiyim. Başım dolanıyor. Ben kızım ve eşim soba gazından zehirlendiğimiz den dolayı Varto Kaymakamı bizi Belediyenin kepçesiyle hastaneye yetiştirdi. Kendisine ve tüm ekibine ve çalışanlara teşekkür ederim’dedi.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin Hastaları kepçeyle kurtaran ve hastaneye yetiştiren kepçeci Hakkı Çiçek’e ise sosyal Marketten giyim giydirilmek suretiyle ödüllendirdi.

Özellikle Varto kaymakamı Mehmet Nuri Çetin vatandaşların asılsız ihbarlarla ekipleri uğraştıranlar hakkında işlem yapılacağını söyleyerek asılsız ihbarların yapılmamasını istedi.

Varto ilçesi Alagöz yolunda mahsur kalan üçü çocuk beş kişiyi Varto belediyesi ekipleri yaptıkları yol açma çalışmaları ile kurtardı