Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Zehir saçan borular değiştiriliyor

Belediye Başkanlığımızca ilçe içme suyu şebekesinde kullanılan zehir saçan yaklaşık 20 kilometrelik borular değiştiriliyor.

Zehir saçan borular değiştiriliyor

Konu ile ilgili olarak Belediye  Başkanımız Mehmet Nuri Çetin; Belediyemizce ilçeye Gola Sar bölgesi dediğimiz bölgeden içme suyu şebekesi getirilmiş ama bu şebekede zehir saçan asbest borular kullanılmış olup bu borularında insan sağlığına büyük bir tehlike arz ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle gerekli projemizi hazırlayıp iller bankasına sunacağız. Bu para için gerekli paranın alınması halinde yaklaşık olarak 1 Milyon 600 bin TL’lik bir meblağla yaklaşık olarak 20 kilometre mesafede bulunan ve zehir saçan bu boruları değiştirmeyi planlamış olmaktayız. Bu para karşılandığı zaman ilçemizde bulunan içme suyu şebekemize yeniden sağlığa yararlı pvc borularla bu hattımızı tamamen değişeceğiz. Vartolular artık bundan sonra daha temiz bir su içecekler. Kendilerine hayırlı olmasını dilerim ’dedi.